Arcen de Graaf's profile

Schouw Arcen de Graaf

Schouw
Meet The Artist - Illustratie
De eerste opdracht van illustratie was een manier om te laten zien we je bent. We hadden de opdracht gekregen om een Meet the artist te maken, dus een soort van informatie tekening over jezelf!
Ik keek vooral waar ik mijn dingen op ging baseren toen ik begon met mijn styleboard. Ik wilde veel kleurgebruik en een grote lach op mijn gezicht doen zodat ik mijn luide/drukke persoonlijkheid ook kon laten zien.
Het eerste waar ik mee begon toen ik dit klaar was was een lijst maken met dingen die ik erin kon stoppen. ook een aantal composities en poses.
Uiteindelijk koos ik voor de compositie met driehoeken omdat ik daar een pose mee kon maken die ik interessanter vond. 

Ik had me ook meer gefocust op de likes en dislikes dan de items, daar koos ik voor omdat ik niet erg vaak dingen bij heb. Dus koos ik om mijn speaker en een kleine knuffel die ik wel altijd bij heb erin te zetten, maar niet de focus erop te leggen.
We hadden tijdens de eerste opdracht ook een aantal tussen-opdrachten die we deden, waaronder character design en wat poses. We kregen daar rond de 5 minuten voor bij elke schets.
Feedback:
Uiteindelijk had ik niet echt concrete feedback gekregen, maar ik had wel een aantal keer gevraagd wat de docent van mijn keuzes vond. Daaruit had ik gekregen dat de pose die ik in mijn eindwerk had gekozen de meest interessante was. Ze vonden het wel jammer dat ik niet meer items erin had gedaan en me vooral had gefocust op de andere dingen. Ik had daarnaast ook nog aan mijn vriend en mijn vader gevraagd wat ze me voor feedback mee konden geven en daar had ik dit uit gekregen:
"Je styleboard is wel een beetje rommelig, er zijn veel verschillende soorten dingen. Ik denk dat als je hem de volgende keer iets kleiner houd en meer gelijke dingen er in zet dat het dan iets overzichtelijker is." - Evan
"Als je meer schetsen maakt kan je ook meer ideeën opwekken." - Vader

Reflectie:
Ik vond zelf dat ik wel goed heb gewerkt in het aantal weken die ik wel had. Aangezien ik ook de eerste paar weken had gemist doordat ik het verkeerde keuzedeel had gekregen. Er was een fout in het systeem en daardoor kreeg ik Animatie in plaats van Illustratie.

Silhouetten en Concept art - 2D Practice
De eerste opdracht die we kregen voor 2D was Big, Medium, Small. Daar moesten we de grote vormen, middelmatige vormen, en kleine vormen allemaal een aparte kleur geven. Dat hielp met zien hoe alles een bepaalde regel aanhield, waardoor je dat ook kon doen met je eigen creaties.
Daarna gingen we verder met silhouetten. We gingen van een complete zwarte vorm een silhouet maken, en die dan daarna uitwerken tot een karakter.
Ik begon met de eerste paar grote vormen, ik wilde het niet al te moeilijk voor mezelf maken omdat ik nog nooit zo had gewerkt. Maar ik wilde wel dat ik er een origineel karakter van kon maken en niet een saaie. Toen ik de basisvormen had gemaakt begon ik wat lichtere blokken erop te zetten die uiteindelijk wat detail lieten zien. Ik had dit twee keer gedaan om te kijken welke ik beter vond. 
Uiteindelijk vond ik mijn eerste idee het leukste en stopte ik er wat meer detail in en maakte ik stukken lichter. Toen dat klaar was voegde ik kleuren toe met Color lagen en Multiply lagen. Ik moest er uiteindelijk ook nog wat light lagen overheen doen omdat ik het niet licht genoeg had gemaakt.
Feedback:
Ik had in de beginfase als tip van de docent gekregen om de pose iets dichter bij elkaar te maken omdat ik eerst de arm verder naar voren wilde laten gaan. Dat had ik direct toegepast en daardoor past het iets meer bij elkaar en leid het niet af.

Reflectie:
De volgende keer probeer ik minder bang te zijn om licht erin te verwerken omdat ik dat anders later moet doen en dan is het een stuk minder makkelijk. 
Ik heb alsnog wel geleerd hoe ik met zwart en wit kan werken in plaats van met veel kleur. Omdat ik meestal ook alleen kleuren gebruik en een schets.

Evoluties - 2D Practice
De opdracht begon met een woord die je toegediend werd, daarvan kon je dan iets creëren waar je uiteindelijk ook evoluties van ging maken.

Ik kreeg als woord: Schoen. Eerst had ik er best veel moeite mee, maar omdat de opdracht daarvoor om silhouetten ging besloot ik om daarmee te beginnen.
Dit was het begin van de eerste evolutie, ik vond het saai als het alleen maar een schoen zou zijn dus had ik er nog een meer menselijk figuur in gedaan. Het idee was dat de schoen daardoor bestuurd zou worden, en in de latere evoluties dat het dan veel meer controle erover heeft en er minder jong en klein uit ziet.

Bij de volgende evolutie kan je al zien dat het langzaam uit de schoen komt en  er minder moeite is met de controle erover.

Bij de laatste wilde ik volle controle laten zien. Ik heb het lichaam een open houding gegeven en verder uit de schoen gedaan. Het hoeft nu niks vast te houden maar heeft alsnog controle over de veters en andere aspecten.
Hier zie je alle fases beter uitgewerkt, je ziet ook dat het lichaam van de laatste evolutie er bijna helemaal uit is maar nog wel vast zit met draden. In het eindresultaat heb ik nog meer belichting toegevoegd en kleuren erin gedaan.
Feedback:
Ik kreeg als feedback dat ik goed conceptueel kon denken en toepassen, maar ik was wel snel afgeleid.

Reflectie:
Ik ging met het volgende project proberen meer op te letten en me meer te focussen op de uitleg. Voor de rest was ik wel tevreden met mijn eindproduct. Ook vind ik dat de kleuren die ik daarna erin had verwerkt het een stuk interessanter maakte om naar te kijken.
Research - 2D Practice
Deze opdracht ging vooral over onderzoek doen en het toepassen in je design.
Omdat de research opdracht vooral ging om iets maken van een jaartal in het verleden ging het natuurlijk ook veel om onderzoek doen. Ik heb het victoriaans tijdperk gekregen en daarop heb ik ook mijn ideeën gebaseerd.

Dus begon ik eerst met het onderzoeken wat voor kleren victoriaanse mannen dragen, omdat ik daar het meest in geïnteresseerd was. Je ziet namelijk wel veel over de vrouwelijke kleren maar niet de mannelijke. Ik wist nog niet precies wat ik ermee wilde doen maar al snel kwam ik op het idee om het een beetje te moderniseren. ​​​​​​​
Wat ik daarna deed was op Pinterest een mood- en styleboard maken met informatie en dingen die ik zou kunnen gebruiken. En daarnaast pakte ik ook nog wat informatie van Google en plakte ik die dingen samen in een bestand. Daar kon ik ook dingen omcirkelen en erbij schrijven. ​​​​​​​
Ik had toen 2 versies gemaakt met ongeveer hetzelfde silhouet.

Het verschil tussen de originele stijl van de kleren en deze is vooral de scherpe vormen en het asymmetrische gedeelte. Ik heb dat stuk gebaseerd op Ouji kleren, deze waren ook omcirkeld in het onderzoek document. Ouji is ook al een soort van gemoderniseerde victoriaanse stijl. Dus ik kon het als idee gebruiken maar ik wilde het niet in die categorie laten vallen. Daar word namelijk vooral het vloeiende gedeelte gebruikt en ik wilde het meer net maken.

Ik vond allebei de designs wel leuk maar het was nog niet wat ik wilde dus maakte ik nog een derde versie, deze versie was het meeste uitgebreid en had ook het meeste detail erin zitten.
Feedback:

Reflectie:
Ik vond deze opdracht erg leuk om te maken omdat ik ook echt iets kon maken waar ik geïnteresseerd in ben. Ik vond dat ik mijn idee goed heb uitgewerkt en dat ik erg veel vooruit ben gegaan met grayscale. Ik gebruikte nooit grayscale voordat ik deze lessen had gehad omdat ik vooral met kleuren mijn tekeningen interessant maak. Alleen nu heb ik dat meer met vormen en texturen gedaan. Daarom had ik het ook niet ingekleurd aan het einde zodat je dat nog zou merken en dat het bij het tijdperk past.
Eerste model - 3D Practice
De opdracht was best simpel. Je kon een doel stellen en daarvoor iets maken in Blender.
Mijn doel was om te leren werken met vormen en textures.

In het begin toen ik kreeg te horen dat we iets moesten maken in 3D wist ik niet meteen wat ik wilde. Ik wist eigenlijk nog helemaal niet hoe ik met blender om moest gaan dus vond ik het een goed idee om als leerdoel te zetten dat ik ging beginnen bij de basis.

Ik wilde iets maken wat ik leuk zou vinden en waar ik goed mee kon oefenen dus koos ik KAITO. Zijn design is niet al te moeilijk maar is wel een uitdaging.
Mijn styleboard was daarnaast wel best simpel met maar 3 dingen, ik wilde het simpel houden maar wel nog wat vorm hebben. Daarom koos ik voor deze soort stijl. Ik wilde wel dat vooral de textures het interessant maakte.
Ik begon daarna ook meteen te schetsen zodat ik het makkelijker kon overzetten naar 3D.
Eerst begon ik met de basisvormen maken. Het bovenlijf ging nog wel makkelijk maar het werd wel moeilijker toen ik met de benen begon. Ik kreeg het daarna wel snel onder de knie en ging verder met de rest van het lichaam. Ook was ik begonnen met het hoofd en ging de eerste keer niet erg soepel.

Ik keek daarna naar een video in de hoop dat het dan iets duidelijker werd. Toen kreeg ik als tip om een afbeelding in mijn blender te zetten zodat ik daar overheen kon gaan. Ook had ik alle vormen een zachte schaduw gegeven.

Rond de tijd dat ik de middelste foto had gemaakt kreeg ik een aantal problemen met Blender. Het wilde mijn textures niet meer updaten en ze en werkte ook niet op andere figuren, dus moest ik een nieuw bestand aanmaken en wat ik al had gemaakt overzetten. 

daarna had ik de handen en voeten gemaakt. Dit was het makkelijkste gedeelte omdat ik er een referentie foto voor had. Het haar heb ik gemaakt met een soort blad vorm die ik meerdere keren kon gebruiken.

Het ging hier best goed, ik had alleen wat moeite met de jas dus koos ik om me te focussen op de rest en om het design gewoon erg simpel te houden. Ook met de sjaal ging het best goed, ik had toen ook geleerd hoe ik losse points aan elkaar kon verbinden.

Toen ik dat eenmaal af had probeerde ik alles een beetje aan elkaar te verbinden. Dit ging niet erg goed dus de volgende keer zorg ik ervoor dat ik ook start met een hele vorm in plaats van meerdere stukken.
Feedback:
Ik had als feedback gekregen om het lichaam een vorm te maken, Ook om iets meer onderzoek te doen naar hoe ik mijn doel ook echt kan behalen.

Reflectie:
Zoals ik al eerder had gezegd, begin met een stuk en ga verder volgens die richting en vraag/kijk eerder naar dingen als dat nodig is. Ook moet ik de volgende keer meer opletten met hoe de UV map eruit komt omdat daar ook wat problemen bij waren in het lichaam. Bijvoorbeeld als ik erop wilde tekenen kwam het ergens anders terecht. En als laatste wil ik ook nog leren hoe ik mijn model minder veel faces kan geven, ik had het al simpeler gemaakt maar er waren er nog steeds erg veel.

Hier ga ik de volgende keer ook zeker aan werken. Ik kreeg bovendien ook mijn model niet in Behance, ik had het via Sketchfab en andere sites geprobeerd maar die werkte niet.

Daarnaast heb ik wel goed aan mijn doel gewerkt, Ik heb nu meer ervaring met Blender en ik ken de tools beter. Ook heb ik de textures in het gezicht en de sjaal interressant gemaakt door een hint van rood te gebruiken. Waardoor ik mijn stijl ook laat zien.

Schouw Arcen de Graaf
Published:

Schouw Arcen de Graaf

Published:

Creative Fields